Monday, April 11, 2011

Lunch with family

Hari Sabtu datang laagiii… Selalunya masak kat rumah, tapi sekali-sekala tu KR ngan family ada jugak makan kat luar. Tambah2 lagi bila masa dah suntuk macam ari nie. Anak KR yang kakak, tahun nie UPSR,  jadi taun nie kena banyak berkorban masa and  money. Taun nie jugak terpaksa kurangkan cuti-cuti Malaysia, sbb tiap2 kali cuti skolah pon ada kelas tambahan, Hari sabtu dan Ahad pon ada kelas tambahan dan tuisyen, jadik semua plan nak berjalan kena postpone dulu lah nampaknya. Tapi, takpe nanti taun depan kite jln puas2 yea.
Kalau ari sabtu pagi-pagi lagi ada kelas tambahan kat skolah, abis dlm pukul 12.30pm, dah ambik kat skolah bawak pegi makan.. Salin baju bagai..Antar gi tuisyen pulak, tuisyen start kul 2.30 sampai 5.30pm. Anak penat mak ayah lagi ponat…
Dari jam 12.30 sampai 2.30 tu kalau nak balik rmh x sempat dah.. Jalan terus…Budak2 nie kalau dah penat belajar kenalah bagi hepy sikit.. Bila bab makan nie.. biasanye kami layankan aje lah.
Anak2 KR nie seangkatan jea dgn budak2 seusia diaorg, suka makan fast food. Tapi kami sebagai parent pantau lah  jugak, idaklah memanjang makanan segera aje. Ari nie diaorg ajak makan pizza hut, oleh sebab mak ngan ayah pon teringin same kira ok jea la.
Masa belek2 menu tuh teringin pulak nak cuba pizza baru yang nama dia cheesy pops nie…
Emmmm, sedapppp! Bagi sesapa yang hantu keju tu harussslh coba, rugi kalau tak cuba dik! Cewah! Promosi percuma KR untuk pizza hut…

Kakak nie bila dah lapar campur penat…Berselerolah dia…ohyea, jemput makan semuaaa…
Dalam 3 org anak KR, abang yang paling org kata pemakan, kadang x sempat toleh kiri kanan jalan terus…Tapi ari nie abang sempat bagi pose gituuu.

Adik yang paling santun bila makan, punyalah slow…Hai bila nak siap nie dik?...Selalunya org lain terpaksalah tunggu dia, sampai nak tertido, maklumlah org lain memasing perut dah kenyang, dia punya x habis2 lagi...
Gambar KR cam biasa takde, sbb sibuk dok jadik camerawomen ngan hp antik KR nih hehe…Sometimes bila gambar x berape nak terang tu, mintak maap yea, paham2 jealah hp antiklah katakan, mestilah x sama quality ngan hp canggih uols tuh amenda?  Iphone, Blackberry Android bagai hehe… 
Bila dah siap semua, cepat2 antar kakak gi tuisyen sib baik ngam2 jer sampai kat tuisyen center, kalau x mak ayah juga dipersalahkan…Haa itulah jadi parent nih x mudah yer anak2, tulah bila dah besou nanti, jangan lupa ek jaso mak ngan ayah nie…bila memasing dah sendiri jadi parent nanti haa baru hangpa tau cabarannyo...:D


No comments:

Share |