Tuesday, May 17, 2011

Lunch Berdua @ Hadramawt


Cantik gak kan deko dia, first time sebenarnye kitaorg makan kat sini, makan berdua lak tu ngan Mr9, best nyer...Thanx Mr9...Hehe tima kasih daun keladi.  Saje lah kami nak test makanan arab kat sini, pon pasal ari tu ada orang bufday kan, so konon nak specel lah sikit you, yelah kot yer pon ari2 dah makan nasik campur tak kan lah ari specel pon kita makan nasik campur gak kan, ape ke salah nyer kite pekena lah menu arab pulak tak gitu...Lagi satu pasal, ari nie kena ari Jumaat, restoran nie kira dekat gak ngan masjid. Kitaorg dtg pon awal sikit, sebelum kul 12.00pm dah sampai sebab masa kan suntuk, nasib baik kira cepat gak lah diaorg punye serve.


Rupa-rupa  nya ada 2 buah aje restoran hadramawt nie kat Mesia, satu kat KL dan lagi satu kat sini lah, makanan dia Yemani food dan Lebanese BBQ. Restoran nie dibuka dari 11.00am hingga midnight.  


Ape lah KR, gambar sudu ngan garfu pon nak letak ker...Ala, releks lah ini kan kira intro, hehe...Jangan mare yea...nanti highblood pressure pulak. 


Minuman sudah sampai, yang tea o bubuh daun pudina tanpa gula tu Mr9 punye , nama dia ape ntah dah lupa, kira tea o arab lah, yang merah menggoda tu KR punye, watermelon juice, ni kat mana2 pun boleh dapat, tapi akak suke... 


First dish, kita tak order appetizers you. Tapi nasib baik tak order banyak2 sebab nampak jer macam gini tapi boleh makan 2 org. Satu menu orang arab nih boleh makan berdua orang kita, yang nie nama dia salta yang kat dalam mangkuk panas tu ialah daging kambing yang dimasak dengan rempah, nasi dan halba, dihidang panas bersama roti besau tu...yang nie akak suka rasa dia, sebenarnye makan yang nie pon dah kenyang.


Second dish, yang nie grilled chicken, separuh ekor ayam yang diperap dgn rempah dan di grilled, pastu dia serve dgn roti mcm ala-ala roti pita gitu yang diletakkan kat bawah ayam tu, kentang goreng, mayonis dan sos, yang nie pon boleh makan 2 org. Tapi rasanya akak lebih suka yang first tadi, maybe grilled chicken nie agak weldone kot atau perut KR yang dah kenyang agak nye, tapi makan jugak lah cuma tak habis. Nasib baik lah tak order desserts, kalau idak tak tau mana nak letak daa.... Alhamdulillah kenyang. Makanan kat sini sebenarnye idak lah mahal sangat, semua nie total dalam RM50++ masih dikira pada harga mampu makan, walaupun lokasinya di hotel Puteri Pacific.   

No comments:

Share |